Praktische info

De Lange Strangetocht 2022 ging opnieuw van Retranchement naar Breskens

Retranchement > Breskens

U start bij strandpaviljoen De Zeemeeuw in Retranchement. Van hieruit loopt u 17 kilometer naar Breskens. Eindpunt van de tocht is bij strandpaviljoen BAZ (Breskens aan Zee).

Onderweg passeert u 16 strandpaviljoens waar stempelposten zijn ingericht om uw kaart af te stempelen. Daarnaast wordt voor live entertainment gezorgd (u bent niet verplicht tot deelname). Eten en drinken onderweg is voor eigen rekening, de meeste strandpaviljoens hebben interessante aanbiedingen tijdens de tocht.

U kunt starten tussen 8.30h en 11.30h vanaf strandpaviljoen De Zeemeeuw in Retranchement, waar u de eerste stempel op uw wandelkaart krijgt. Raadpleeg vooral de wandelkaart als u wilt weten hoe laat de stempelposten per paviljoen zijn bemand en wat u aan entertainment kunt verwachten.

U kunt tot uiterlijk 17.30 uur finishen.

In 2022 vindt voor de derde keer de Lange Strangetocht XXL plaats. Deze tocht vertrekt vanaf Knokke en de totale afstand naar de finish bij Strandpaviljoen BAZ in Breskens is ca. 25 km.

Er zijn maximaal 80 XXL kaarten beschikbaar, en alleen online te reserveren. Voorverkoop start op 1 juli 2022.

Vanaf 6.30 uur verzamelen we in Breskens. Het exacte startpunt krijgt u persoonlijk door. Er is een kopje koffie en een koek voorzien. Vanuit Breskens vertrekt de bus naar Knokke (het vervoer zit in de prijs inbegrepen bij de XXL-tocht). De XXL wandelaars krijgen een speciaal ‘XXL-Langestrangetocht 10e editie t-shirt’ uitgereikt. U loopt in groep en onder begeleiding van 2 organisatievrijwilligers van Knokke naar de eerste stempelpost bij De Zeemeeuw. De start in Knokke is om 7.30 uur. Het getijde laat het in 2022 toe om door de geul te trekken; dat betekent dat we het prachtige wandelpad rond het Zwin nemen. Bij het 2e strandpaviljoen in Cadzand-Bad, De Strandloper, wacht u een heerlijk ontbijt. Na uw ontbijt zet u uw Lange Strangetocht voort geheel naar eigen inzicht.

Een XXL-kaartje kost € 50,00. Dit is inclusief koffie/koek, t-shirt, ontbijt en busvervoer.

Startbewijzen kosten EUR 10,00 per persoon. Een startbewijs kunt u hier online bestellen. Dit jaar zullen we voor het eerst een bijdrage vragen voor het busvervoer, deze bijdrage bedraagt EUR 3,00 per persoon. De bustickets worden uitgegeven gekoppeld aan een tijdstip, zodat u gegarandeerd geen lange wachttijd hebt. Bovendien nopen de huidige brandstofprijzen ons om een kleine vergoeding voor het vervoer te vragen.

Dit jaar zijn de tickets vooraf enkel online te bestellen. Dit doen we omdat we het busvervoer ook online vooraf willen reguleren.

U kunt uw startbewijs ook op de dag zelf kopen bij het startpunt van de tocht. U ontvangt dan na betaling direct uw startbewijs.

Uw startbewijs is tevens ook uw stempelkaart. Als u online een ticket heeft gekocht, vragen wij u de bevestigingsmail te printen ofwel op uw telefoon mee te nemen.

U krijgt bij elk strandpaviljoen een stempel. Heeft u een volle stempelkaart? Dan kunt u deze inleveren bij het eindpunt. U krijgt bij het inleveren een Lange Strange gladiool voor uw prestatie.

Rond 18.00 uur krijgen de goede doelen van 2022 direct het sponsorbedrag uitgereikt. Hoe dit plaats zal vinden, zal later bekend gemaakt worden. Deelnemers aan spelletjes onderweg dingen mee naar de hoofdprijs.

De prijzentrekking zal naar verwachting op de dag van de Lange Strangetocht plaatsvinden, waarna de winnaars persoonlijk worden geïnformeerd.

Het startpunt van de Lange Strangetocht 2022 is bij strandpaviljoen De Zeemeeuw in Retranchement.

Indien u met de auto komt heeft u een 2-tal keuzes voor wat betreft parkeren.

  1. U parkeert uw auto op het Veerplein in Breskens, op loopafstand van de start bij strandpaviljoen BAZ.
  2. U parkeert uw auto in Retranchement bij het vertrekpunt van de tocht (strandpaviljoen de Zeemeeuw).

Indien u uw auto parkeert in Retranchement, bent u zelf verantwoordelijk voor het vervoer vanaf Breskens terug naar Retranchement na afloop van de Lange Strangetocht. In de ochtend wordt er busvervoer (met een eigen bijdrage van EUR 3,00 per persoon) georganiseerd vanaf het Veerplein in Breskens naar de startlocatie in Retranchement.

Tip: bent u sportief aangelegd en wilt u van niemand afhankelijk zijn? Dan is het misschien een idee om uw fiets mee te nemen naar het Veerplein, daar uw auto te parkeren en met de fiets over de dijk en door de duinen naar de start in Retranchement te rijden. Vanaf de fiets heeft u een totaal andere kustbeleving dan met de benenwagen. Na afloop kunt u uw fiets met uw auto weer oppikken bij het startpunt van de tocht.

Uiteraard kunt u de Lange Strangetocht samen lopen met uw trouwe viervoeter.

Ze kunnen echter niet met een bus mee, hiervoor dient u zelf een oplossing te zoeken.

Er zijn tijdens de tocht verschillende teams van de EHBO aanwezig. In geval van een calamiteit kunt u zich ook rechtstreeks wenden tot de vrijwilligers van de Rotary Club op de stempelposten. Zij staan in verbinding met de EHBO. In noodgevallen belt u 112.

Onderweg worden er bij verschillende paviljoens spelletjes georganiseerd. Voor een klein bedrag per spel kunt u deelnemen en daarmee pingpongballetjes winnen. Als u een balletje wint schrijft u uw naam en mobiele nummer op het balletje met een watervaste stift en deze balletjes worden verzameld voor de prijzentrekking van mooie prijzen.

We zijn blij dat we De Lange Strangetocht in 2022 kunnen organiseren, na twee jaar van afwezigheid in verband met COVID-19. Echter, we kunnen dit enkel doen met inachtneming van de situatie en dan geldende maatregelen rondom het Coronavirus.