Lange Strangetocht

31 augustus 2024

Praktische info

De 12e Lange Strangetocht staat gepland op zaterdag 31 augustus 2024.
De start is op strandpaviljoen De Zeemeeuw in Retranchement en de finish is op strandpaviljoen Breskens aan Zee (BAZ) in Breskens.

Vanaf medio mei 2024 bestel je jouw ticket via onze website, aangevuld met eventueel busvervoer naar de startlocatie of een leuke LST-gadget uit ons assortiment.

Hieronder vind je alle praktische info en een antwoord op de veelgestelde vragen.

Waar koop ik mijn tickets

Een startbewijs kun je online via deze website bestellen, of bij de start in Retranchement.
(Let op: Bij de start kan het erg druk zijn, dus online bestellen zorgt voor veel gemak!)

De prijs voor een startbewijs bedraagt EUR 11,00 in de online voorverkoop, en EUR 12,50 aan de start. Daarnaast betaal je voor eventueel busvervoer naar de startlocatie een bedrag van EUR 4,00 per persoon (enkel online te boeken). De bustickets worden beschikbaar gesteld per tijdsslot, zodat je geen hinder hebt van lange wachttijden.

Bestel hier jouw startbewijs, busvervoer en/of gadget(s)

Lange Strangetocht XXL

Dit jaar organiseren we opnieuw een Lange Strangetocht XXL versie. Deze tocht vertrekt vanaf Knokke en de totale afstand naar de finish bij Strandpaviljoen BAZ in Breskens is ca. 25 km.

De editie 2024 van de XXL is helaas uitverkocht, u kunt wel gewone tickets bestellen.

Hoe ziet het programma eruit? Vanaf 6.30 uur verzamelen we in Breskens. Het exacte startpunt krijgt je persoonlijk door. Er is een kopje koffie en een koek voorzien. Vanuit Breskens vertrekt de bus naar Knokke (het vervoer zit in de prijs inbegrepen bij de XXL-tocht). De XXL wandelaars krijgen een speciaal ‘XXL-Langestrangetocht T-shirt’ uitgereikt. Je loopt in groep en onder begeleiding van 2 organisatievrijwilligers van Knokke naar de eerste stempelpost bij De Zeemeeuw in Retranchement. De start in Knokke is om 7.30 uur. Het getijde laat het in 2024 niet toe om door de Zwingeul te trekken; dat betekent dat we het prachtige wandelpad rond het Zwin nemen. Bij het 2e strandpaviljoen in Cadzand-Bad, De Strandloper, krijgen alle XXL-deelnemers een heerlijk ontbijt, waarna iedereen zijn of haar Lange Strangetocht voortzet geheel naar eigen tempo en wensen.

Een XXL-kaartje kost € 60,00. Dit is inclusief koffie/koek, t-shirt, ontbijt en busvervoer.

Wat kost het om deel te nemen?

Een startbewijs voor de Lange Strangetocht kost EUR 11,00 via onze webshop en EUR 12,50 aan de start*.
Een startbewijs voor de Lange Strangetocht XXL kost EUR 60,00

(*exclusief eventueel busvervoer)

Vanaf hoe laat kan ik starten?

Deelnemers aan de Lange Strangetocht kunnen starten tussen 8.30 uur en 11.30 uur vanaf strandpaviljoen De Zeemeeuw in Retranchement, waar je de eerste stempel op jouw wandelkaart krijgt. Het is niet mogelijk om voor 8.30 uur officieel te starten, aangezien de stempelposten dan nog niet bemand zijn.

Tot hoe laat kan ik finishen

Je kunt tot uiterlijk 17.30 uur officieel finishen bij strandpaviljoen Breskens aan Zee (BAZ), waarbij jouw stempelkaart volledig afgestempeld wordt. Voor deelnemer die na 17.30 uur finishen vervalt deze garantie. Bij de finish zorgen we voor een feestelijke ontvangst met live entertainment en worden de cheques uitgereikt aan de goede doelen.

Hoe werkt de stempelkaart

Jouw startbewijs is tevens ook een stempelkaart. Als je online een ticket hebt gekocht, vragen wij je om de bevestigingsmail te printen ofwel de bevestiging op jouw telefoon te laten zien aan de start.

Je krijgt bij elk strandpaviljoen een stempel. Heb je de volledige route afgelegd en bij elk strandpaviljoen een stempel gehaald? Dan kunt je jouw volle stempelkaart inleveren bij de finish. Je krijgt bij het inleveren hiervan een Lange Strange gladiool voor jouw prestatie!

Stempelposten

De 16 strandpaviljoens langs de West-Zeeuws-Vlaamse kust zijn allemaal ingericht als stempelpost, die zichtbaar ingericht zijn op het terras van de paviljoens. Onze Rotary leden en vrijwilligers zorgen dat jij een stempel krijgt! Daarnaast kun je op elk paviljoen genieten van entertainment en een hapje en/of drankje.

Op volgorde van start tot finish zijn de deelnemende strandpaviljoens: De Zeemeeuw, De Strandloper, De Piraat, Caricole, Moio, Strand Ruig, Dok 14, Woest 17, De Boekanier, Groede aan Zee, Puur, Beachhouse 25, Strandbar Van Houten, Loods 10, Het Halve Maentje, Breskens aan Zee.

Spelletjes en prijzen

Onderweg worden er bij verschillende paviljoens spelletjes georganiseerd door onze Rotaryclub. Voor een klein bedrag per spel kunt je deelnemen en daarmee pingpongballetjes winnen. De opbrengst hiervan gaat naar de goede doelen. Als jij een balletje wint schrijft je jouw naam en mobiele nummer op het balletje met een watervaste stift en deze balletjes worden verzameld voor de prijzentrekking op het einde van de dag.

Rond 18.00 uur wordt de prijsuitreiking gehouden en er zijn prachtige hoofdprijzen te winnen!

Parkeren en (bus)vervoer

Het startpunt van de Lange Strangetocht is bij strandpaviljoen De Zeemeeuw in Retranchement.

Indien je met de auto komt heb je 2 keuzes voor wat betreft parkeren.

1. Je parkeert op het Veerplein in Breskens, op loopafstand van de aankomst bij strandpaviljoen BAZ.
In de ochtend organiseren wij busvervoer vanaf het Veerplein in Breskens naar de startlocatie in Retranchement. Een busticket kost € 4,00 per persoon en wordt per tijdsslot beschikbaar gesteld via onze webshop, zodat er geen sprake is van lange wachttijden.

2. Je parkeert in Retranchement nabij de start bij strandpaviljoen de Zeemeeuw.
Indien je parkeert in Retranchement, ben je zelf verantwoordelijk voor het vervoer vanaf Breskens terug naar Retranchement na afloop van de Lange Strangetocht. Vanuit de organisatie worden in de namiddag en avond geen bussen ingezet terug naar Retranchement.

Wat zijn de tijden van het busvervoer

Deelnemers die vanaf het Veerplein in Breskens gebruik willen maken van het door ons georganiseerde busvervoer, kunnen via onze webshop een busticket kopen voor € 4,00 per persoon. Om lange wachttijden te voorkomen en jou als deelnemer de keuze te geven uit verschillende tijdstippen, hebben we per tijdsslot een beschikbaarheid aan bustickets. Zorg dat je op tijd aanwezig bent op het Veerplein, aangezien de bussen niet wachten op mensen die te laat komen. Zorg dat je jouw busticket met de juiste tijd hebt uitgeprint of zichtbaar kunt laten zien op je telefoon, bij het instappen.

Gadgets en merchandise

Wil jij de Lange Strangetocht lopen in een te gekke outfit? Of een mooi aandenken hebben aan ons evenement? In onze webshop bestel je een jouw T-shirt, zonnebril, pet of vissershoedje!

Klik hier voor meer informatie

Honden

Natuurlijk kun je de Lange Strangetocht samen lopen met jouw trouwe viervoeter. Ze kunnen alleen niet met het busvervoer mee naar de start, dus hiervoor dien je zelf een oplossing te zoeken.

EHBO

Er zijn tijdens de tocht verschillende teams van de EHBO aanwezig. In geval van een calamiteit kun je je ook rechtstreeks wenden tot de vrijwilligers van de Rotary Club op de verschillende stempelposten, zij staan in verbinding met de EHBO. In noodgevallen bel je altijd direct 112.

Samen houden we het strand schoon

Tijdens een strandwandeltocht met zoveel deelnemers wordt er onderweg ook het nodige gedronken en gegeten. We willen jou als deelnemer verzoeken om jouw afval in de afvalbakken te deponeren of mee te nemen, zodat we het strand samen schoon houden!

Goede doelen

De goede doelen waarvoor wij lopen in 2024 zijn: Zeeuwse WensAmbulance en Veilige Opvang – Emergis.
Heb je een suggestie of aanbeveling voor een goed doel? Laat het ons weten en we beoordelen de inzending voor de eerstvolgende editie van de Lange Strangetocht.

Klik hier voor meer informatie over de goede doelen

Sponsoren

Wil je als bedrijf of organisatie een bijdrage doen aan de Lange Strangetocht? We hebben hiervoor verschillende sponsorpakketten beschikbaar. Met het sponsoren van ons evenement draag je direct bij aan het goede doel en maak je de organisatie van ons evenement mede mogelijk. Als wederdienst ontvang je afhankelijk van het sponsorpakket wandelvrijkaarten en promotie van jouw bedrijf of organisatie via onze website, social media en/of langs de route.

Klik hier voor meer informatie over sponsoren

Rotaryclub Oostburg

De Lange Strangetocht is een evenement van Rotaryclub Oostburg, die de strandwandeltocht dit jaar voor de 12e keer organiseert als jaarlijks fundraising evenement. De opbrengsten van de Lange Strangetocht worden gedoneerd aan verschillende goede doelen.

Overige vragen

Heb je inhoudelijke of praktische vragen over de Lange Strangetocht? Dan willen we je vragen om eerst alle informatie op deze website goed te bekijken. Veel informatie is beschikbaar en we hebben op deze pagina antwoorden veelgestelde vragen uit het verleden.

Heb je overige vragen of een specifiek verzoek?
Stuur ons dan een e-mail op: info@langestrangetocht.nl