Lange Strangetocht

31 augustus 2024

Goede doelen

Rotaryclub Oostburg organiseert de Lange Strangetocht met als doel mooie dingen te realiseren in met name de eigen regio. Jaarlijks selecteren wij meerdere goede doelen, die we graag ondersteunen met een financiële bijdrage.

Dit jaar kiezen we ervoor om de opbrengst van de Lange Strangetocht te doneren aan de volgende 2 goede doelen:

Zeeuwse WensAmbulance

Veel mensen die bedlegerig, ernstig ziek of ongeneeslijk ziek zijn, hebben vaak nog 1 laatste wens. Nog één keer naar hun ouderlijk huis, voor de laatste keer naar een concert of nog één keer de zee zien. Stichting Zeeuwse WensAmbulance maakt deze wensen werkelijkheid. Met een team van enthousiaste vrijwilligers worden mensen tijdens deze dag begeleid. 

Zeeuwse WensAmbulance wil haar financiële bijdrage inzetten om het initiatief te kunnen blijven voortzetten. Er worden geen kosten in rekening gebracht bij de aanvragers van een ‘wens’ en alles wordt belangeloos en op vrijwillige basis uitgevoerd door een team van vrijwilligers.

Veilige opvang – Emergis

Emergis biedt met ‘Veilige Opvang’ een veilige plaats voor vrouwen en kinderen die door geweld niet meer thuis kunnen wonen. Zij die hun vertrouwde woonomgeving moesten verlaten, bieden zij een plaats voor rust en herstel. Met professionele begeleiding ondersteunen zij hen in het terugvinden van hun kracht.

Veilige Opvang – Emergis wil haar financiële bijdrage inzetten om een schommel te realiseren in de ‘pleziertuin’. Daarnaast wil men twee sportapparaten aanschaffen. Zodat zowel vrouwen als kinderen kunnen herstellen van trauma gerelateerde klachten, door te spelen, te ontprikkelen en bezig kunnen zijn met gezondheid en ontspanning.

Onze procedure voor goede doelen

Rotaryclub Oostburg beoordeelt ieder goed doel zorgvuldig. We vinden het namelijk erg belangrijk dat elke bijdrage op de juiste plaats terecht komt en dat het wordt uitgegeven aan zaken waar het voor bedoeld is. Wij controleren dan ook nauwgezet de door ons toegekende bedragen en de uitgave hiervan.

Heb je een suggestie voor een goed doel voor een volgende editie van de Lange Strangetocht?
Dan is deze altijd welkom! Mail dan naar: info@langestrangetocht.nl

De afgelopen jaren zijn de opbrengsten van de Lange Strange tocht naar de volgende goede doelen gegaan:

2023: Villa Kakelbont en Stichting de Okkernoot
2022: Scouting Oostburg, Commissie d’r Bie en aanschaf AED’s
2019: Zwin College en Stichting Tragel
2018: Make a wish en Stichting Hospice Zeeuws Vlaanderen
2017: Stichting Truckroll Zeeland en Stichting Windekind
2016: Stichting Leergeld en Stichting Truckroll Zeeland
2015: Stichting Leergeld en Stichting Máscura
2014: Vijf zorgboerderijen in West-Zeeuws-Vlaanderen
2013: Reddingsbrigade West Zeeuws Vlaanderen
2012: iPad onderwijs op het Zwin College in Oostburg
2011: Vervoerproject voor Stichting de Okkernoot in Schoondijke