Inschrijven Aanmelden Twitter Strangetocht Home Sponsoren Home
Het Doel Lange Strangetocht

De Goede Doelen 2018

Dit jaar lopen we voor de Stichting Hospice Zeeuwsch-Vlaanderen en Stichting Make-A-Wish.

Stichting Hospice Zeeuwsch-Vlaanderen:

Dit hospice is een bijna-thuis-huis voor mensen in de laatste levensfase. Dit hospice is er voor alle inwoners van Zeeuws-Vlaanderen. Het is een huis waar door vrijwilligers en thuiszorgorganisaties hulp en ondersteuning wordt geboden aan mensen in hun laatste levensfase, wanneer genezing niet meer mogelijk is. De vrijwilligers ondersteunen de mantelzorg in hun zorg voor de stervende of vervangen de mantelzorg als er weinig mantelzorg is. Aanwezigheid, zorg, aandacht, rust en veiligheid worden door de vrijwilligers in ruime mate geboden en zijn wezenlijk voor de sfeer in het hospice. Bekijk de website van Stichting Hospice Zeeuwsch-Vlaanderen.

Stichting Make-A-Wish:

Elke dag horen gemiddeld 3 families in Nederland dat hun kind een ernstige, soms zelfs levensbedreigende ziekte heeft. Het gezinsleven verandert in één klap totaal. Die impact is moeilijk voor te stellen. Make-A-Wish Nederland wil al deze jonge patiënten tussen 3 en 18 jaar een positieve boost meegeven. Een ervaring die ze sterker maakt. En vertrouwen en kracht geeft voor de toekomst. Dat doen we door samen hun grootste wens te laten uitkomen. Bekijk de website van Stichting Make-A-Wish.


De Goede Doelen 2017

Dit jaar lopen we opnieuw voor de Stichting Truckroll Zeeland, zie daarvoor de beschrijving hieronder. En we lopen voor Stichting Windekind

Stichting Windekind:

De stichting stelt zich ten doel, mensen met een handicap, chronisch zieken, hun familie en/of begeleiders een mogelijkheid te bieden, in een goed aangepaste omgeving vakantie te vieren. We beheren drie vakantiewoningen die zijn gelegen op een park te Nieuwvliet-Bad aan de mooie West Zeeuws-Vlaamse kust. Bekijk de website van Stichting Windkind.


De Goede Doelen 2016

Dit jaar lopen we voor Stichting Leergeld en Stichting Truckroll Zeeland.

Stichting Leergeld:

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Bekijk de website van Stichting Leergeld.

Stichting Truckroll Zeeland:

De Stichting Truckroll Zeeland organiseert 1x per jaar een truckrolldag voor verstandelijk en lichamelijk gehandicapten. Zij mogen deze dag mee met een truckchauffeur als bijrijder in hun mooie grote truck voor een rit door Zeeuws Vlaanderen. Bekijk hier de website van Stichting Truckroll Zeeland.


De Goede Doelen 2015

Dit jaar lopen we voor Stichting Leergeld en Stichting Máscura.

Stichting Leergeld:

Leergeld richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Stichting Máscura:

Ernstig, langdurig of chronisch zieken. Of mensen die herstellen van een ernstig ongeval. Om die te verrassen met een unieke beterschapswens, dat is het doel van de stichting Máscura.

Ook proberen we sinds dit jaar specifieke (laatste) wensen te vervullen. Altijd met de bedoeling om mensen op een verrassende manier te laten zien dat familie of vrienden ze een hart onder de riem willen steken. En daarmee laten zien hoe zeer ze meeleven.


Het Doel in 2014

Het goede doel voor 2014 zijn vijf zorgboerderijen in West-Zeeuws-Vlaanderen namelijk:

Juutsom, Jodi Sintepier, Ezeltje Welgezind, De Omslag en Zonne Eiland. Tijdens de tocht kunt u stemmen op uw favoriete goede doel. deze presenteren zich op de verschillende strandpaviljoens onderweg. De prijsuitreiking vindt dit jaar direct plaats na de finish.


Het Doel in 2013

De opbrengst is ten goede gekomen aan de Reddingsbrigade West Zeeuws Vlaanderen.


Goede doel 2012

De opbrengsten van de 2e Lange Strangetocht 2012 gingen naar het Ipad onderwijs van het Zwin College in Oostburg.

Goede doel 2011

De opbrengsten van de 1e Lange Strangetocht 2011 gingen naar het vervoerproject voor Stichting de Okkernoot in Schoondijke.

Inschrijven of sponsoren? Klik hier!


route

 

Lange Strangetocht is een initiatief van Rotary Oostburg / vragen of contact: info@langestrangetocht.nl

Pieters Media Pieters Media 2018

 
InschrijvenInschrijvenAanmeldenTwitter Strangetocht Matchpointbanen Interact Network Drukkerij Pieters Hendrikse Verzekeringen